REDATELJ GA RAZOTKRIO

Bandić i uskočki svjedoci u igri oko najma ugostiteljskih kućica u Zagrebu

Objavljeno, 19. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: Facebook / Dario Juričan ispred ugostiteljske kućice u Zagrebu
AUTOR
Redakcijski tekst

Do nevjerojatnih otkrića došao je poznati redatelj Dario Juričan koji je bio promijenio ime u Milan Bandić kako bi se natjecao na predsjedničkim izborima.

Juričan je uputio otvoreno pismo zagrebačkom gradonačelniku Bandiću u kojem ga obavještava o svojim spoznajama vezanim uz davanje ugostiteljskih kućica u Zagrebu.

Priča je doista nevjerojatna, a još nevjerojatnije je da institucije o tome šute. Juričanovo otvoreno pismo Milanu Bandiću donosimo u cijelosti. Bandić je, inače, počasni građanin Đurđevca pa zavrjeđuje našu punu pažnju.

Nema labavo

“Rođak Vašeg mesara Ratimira Jurekovića iz tvrtke Etno sajam, koja trenutno hara Trgom, dao je glavnu ugostiteljsku kućicu tvrtki Deft project. Njena je vlasnica Romana Kantoci, poslovna partnerica gospođe Nade Maljković. Sjećate li se možda Nade Maljković? Trebali bi.

Nada Maljković jedna je od ključnih svjedokinja u aferi Bundekfest, u kojoj je prvoptužen upravo Vaš mesar, inače pomoćnik pročelnika u gradskom Uredu za poljoprivredu, Ratimir Jureković. Nada Maljković, prema optužnici Uskoka, navodi da su Vaši pajde Ratimir Jureković i ugostitelj Josip Katić bili glavni u manipulacijama na Trgu 2013. godine.

Nada Maljković je na osam stranica iskaza skoro dušu ispustila u Uskoku, gradonačelniče! Pričala je kako je Katiću 2013. dala i mito od 70.000 kuna. Nadam se da ste, gradonačelniče, otkrili kome je Katić dalje proslijedio tih 70.000 kuna. Nema labavo kod Vas!

Da se vratim na sadašnjost i vlasnicu Deft Projecta, Romanu Kantoci, koja upravo prodaje kobasice i fritule na glavnom zagrebačkom Trgu. Ona je također svjedokinja u aferi Bundekfest, radila je 2013. za Nadu Maljković i, prema optužnici Uskoka, u bitnome je potvrdila njene navode.

Bez javnog natječaja

Ono što sam Vas gradonačelniče zapravo htio pitati je – postoji li ijedan svjedok ili optuženik iz afere Bundekfest kojeg niste nanovo vratili u igru na Trg?

Eto, Josip Katić je i na prošlom Adventu imao kućicu na Trgu, iako je malo razočaran što je novi kralj Adventa postao Denis Mohenski i njegova tvrtka Demo Rebus, a kojoj ćete i ove godine, velikodušno i bez javnog natječaja, dati ključne pozicije: Gajevu, Bogovićevu, Petrićevu, Varšavsku ulicu, Trg Petra Preradovića, Trg Ante Starčevića i prostor oko HNK.

Zbog neobjavljivanja javnog natječaja Grad ostaje bez nekoliko milijuna kuna, koje već godinama brste Vaši odabranici. Sjećate se Denisa Mohenskog? Došli ste mu na otvaranje Ljeta na Zrinjevcu. Vrijedno je cupkao oko Vas i Vaše svite.

Kad ste otišli, Vaš vozač i čovjek za vezu, Zdravko Krajina, inače i sam novopečeni ugostiteljski poduzetnik, do sitnih je sati ispijao pivo kod Mohenskog. A kad se malo opustio, sam je otišao do točionika od Mohenskog i natočio si rundu pive. Šofer, a gazda!

Upamćen kao šibicar

Inače, da pohvalim vaš odabir Mohenskog. U svom bistroiću na Remizi u kojem prodaje gablece i organizira krstitke prima ključne partnere i obično sjedi leđima okrenut prema zidu. Ako je razgovor važan, odmah spušta glas. Ako je jako važan, onda se razgovor seli na kat.

Na katu, recimo, prima Darka Tučeka, glavnog svjedoka Uskoka u aferi Bundekfest. Dogovaraju važne i unosne poslove, a sve za dobrobit našega Grada. Vjerojatno ste zadovoljni sobom, kako ste nakon one nesretne epizode s Remetincem nanovo sve umrežili i upogonili.

Ali jadno Vam je to, moj gradonačelniče. Bavite se kobasičarenjem i spletkarenjem i ostat ćete upamćen kao šibicar. Mislite da ste nedodirljivi, a ja Vas gulim lako kao bananu. Vaše priče su se ukiselile. Mreže su Vam prozirne i porozne.

Vaše vrijeme je, dragi moj gradonačelniče, isteklo. U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas”.


Tagovi: ADVENT DARIO JURIčAN KUćICE MILAN BANDIć SVJEDOCI USKOK

NEDAVNO OBJAVLJENO