UHIĆEN I OSUĐEN

Balavac u 4 ujutro ukrao susjedov auto da ode po cigarete. Nije daleko stigao

Objavljeno, 06. siječnja 2022. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Jedva punoljetni mladić (18) proglašen je krivim i osuđen jer je pijan oko 3.45 ujutro pokušao ukrasti susjedov automobil kako bi otišao na benzinsku po cigarete.

No, u svojoj nakani nije uspio, a policija ga je vrlo brzo uhitila i pritvorila. Sve se dogodilo u listopadu u sitnim jutarnjim satima u Svetom Ivanu Zelini.

“U nakani da se koristi osobnim vozilom renault clio, srebrne boje, zagrebačke oznake, bez znanja i privole vlasnika pokrenuo ga ključevima koji su se nalazili u unutrašnjosti otključanog vozila te krenuo vožnjom prema naprijed te udario u drva na cesti, a kad je uočen od strane vlasnika izišao je iz vozila te pobjegao”, stoji u presudi.

DRVA ZA OGRJEV

Mladić je, dakle, osuđen za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari te mu je izrečena dgojna mjera pojačane brige i nadzora koja ne može biti kraća od šest mjeseci ni dulja od dvije godine, o čemu sud naknadno odlučuje.

Vlasnik je policiju nazvao oko 3.50 sati, a oni su vrlo brzo stigli na mjesto počinjenja. Prema njihovu izvještaju, kradljivac je automobilom krenuo u vožnju te prednjim dijelom udario u drva za ogrjev naslagana na drugoj strani ulice.

Policijski službenici su optuženika zatekli u drugoj ulici, izdavali mu glasne zapovijedi da se zaustavi, više puta, na kraju se isti zaustavio i onda je uhićen. No, prilikom uhićenja pružao je otpor te pokušao pobjeći zbog čega su uporabljena sredstva prisile.

RADI ZA GLOVO

“Kod optuženika je tada pronađena zelena biljna materija nalik na marihuanu i utvrđena koncentracija alkohola od 1,41 promila u organizmu”, navode u Policijskoj upravi, a mladić je tijekom istrage priznao sve što mu se stavlja na teret.

“Tog dana bio sam pijan i ne znam šta mu je došlo u glavu. Provalio sam u ovo vozilo jer sam se htio odvesti kupiti cigarete. Niti u jednom trenutku nisam imao namjeru otuđiti taj auto te sljedeći dan, odmah nakon što sam uhićen i ispitan, otišao kod vlasnika auta i ispričao mu se”, naveo je počinitelj.

Godinu ranije, kako navodi sud, on je kao 17-godišnjak bio zatečen u krađi USB kabla u dućanu vrijednog 34,99 kuna, nakon čega su s njim u Centru za socijalnu skrb bili provedeni savjetodavni razgovori. Izgleda da nije pomoglo.

Mladić je rekao da danas radi za Glovo i prima oko 3000 kuna mjesečno. Šteta na automobilu je 3800 kuna, a sud je vlasnika uputio na privatnu parnicu za naknadu štete.


Tagovi: CIGARETE MLADIć PIJAN SVETI IVAN ZELINA UDARIO U DRVA UKRAO AUTO

NEDAVNO OBJAVLJENO