Baka rekla da je policajcu dala 100 kn mita. Dobio otkaz, ali sad je oslobođen

Objavljeno, 05. listopada 2023. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Umirovljenica (85) optužila je policajca da je od nje primio 100 kuna mita kako ne bi procesuirao njezina sina pijanca.

Policajac Dean (31) nakon toga je dobio otkaz te je završio na sudu pod optužbom da je primio mito. Sud ga je ovih dana nepravomoćno oslobodio, piše Jutarnji.

Županijski sud u Zagrebu je bivšeg policajca, oca dvoje maloljetne djece, nepravomoćno oslobodio krivnje jer je tijekom postupka utvrđeno da je umirovljenica psihički bolesnik koji se liječi u Vrapču!

Uskok je policajca teretio da je u srpnju 2020. oko 15.45 sati došao s kolegom na poziv umirovljenice na zaprešićkom području, i to zbog prijave za nasilje u obitelji, a tijekom koje nije utvrdio elemente prekršaja. Prema optužnici, policajac je umirovljenicu pitao tko će sad platiti njegovu intervenciju.

Umirovljenica je to ispričala i rekla da mu je dala 100 kuna koje je on uzeo i stavio u džep. Policajac cijelo vrijeme tvrdi kako to nije istina. Premda ga je teretila samo umirovljenica, Uskok je protiv policajca podigao optužnicu, pa je dobio otkaz.

Sutkinja je naglasila kako je riječ o ženi koja ima laku mentalnu retardaciju i nevjerodostojan je svjedok jer ima problema s pamćenjem i prepričavanjem onoga što se dogodilo. Primjerice, kod nje je bilo više intervencija policije, a ona je tvrdila kako je bila samo ta jedna.

“Dok sam je ispitivala, umirovljenica mi je rekla da je policajcu predala 200, a ne 100 kuna kako je rekla Uskoku te da nije ona zvala policiju, već je policija sama dovela njezina pijanog sina”, zaključila je sutkinja.

Presuda je nepravomoćna i Uskok se na nju može žaliti, piše novinarka Jutarnjeg Hajdi Karakaš Jakubin.


Tagovi: BAKA MITO OSLOBOđEN OTKAZ POLICAJAC ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO