NEVJEROJATNA PRIČA SA SJEVERA

Baka heroj pronašla unučicu za koju joj je kći rekla da je rođena mrtva!

Objavljeno, 07. veljače 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Nevjerojatna priča sa sjevera Hrvatske: majka i otac tek rođenu bebu dali su na usvajanje, a baki su rekli da je beba rođena mrtva!

Razlog je bio taj što suprug vjerojatno nije biološki otac djeteta, pa je zatražio od supruge da to učini i nikom ne veli da je dijete živo. Priču je otkrila RTL Potraga, a šokirala je cijelu zemlju.

S tom viješću nije se mirila djetetova baka te je odmah posumnjala kad joj je kći rekla da je beba mrtva. Za baku je to bio ogroman šok jer je s trudnoćom sve bilo u redu.

LIJEČNICI ŠOKIRANI

Baka je medicinske struke pa je inzistirala da joj pokažu otpusno pismo. Oni su nakon dosta prenemaganja i donijeli neke papire iz poliklinike, a sahranu su odbili organizirati.

“Meni je to sve bilo čudno. Išla sam istraživati, nazvala sam neke ljude, kolegice s kojima sam studirala: znaš li koga, možeš li mi to provjeriti? Došla sam do poliklinike i rekla da sam imala uvid u takvo i takvo otpusno pismo.

Oni su bili šokirani jer kod njih nikada nije bilo mrtvorođene bebe. Svaki dan sam išla sve dalje i dalje. Saznala sam da je beba živa, da se nalazi u socijalnoj ustanovi”, priča baka za RTL.

Marija je pozvala kćer i zeta i suočila ih sa svojim saznanjima. Opisuje to kao mučan razgovor tijekom kojega je zetu bilo najvažnije da se prava istina ne dozna. Iako se, ističe Marija, u malom mjestu poput njihova na sjeverozapadu Hrvatske sve zna.

DVA METKA U CIJEVI

“Zet je meni ovdje na terasi rekao da ima cijev i u cijevi dva metka. Ja sam ga pitala: ‘I… što to znači? Hoćeš ubiti mene ili sebe i svoju ženu?’ Rekao mi je da to nije prijetnja, već upozorenje”, bila je šokirana baka. 

Baka je uz pomoć odvjetnika nakon tri mjeseca uspjela dobiti pravomoćno rješenje o skrbništvu nad unučicom. Sad se brine o njoj, a pomažu joj rodbina i prijatelji.

S obzirom da su roditelji dali pristanak za posvojenje, moguće je da baki opet oduzmu dijete. No, odvjetnici će i taj pristanak osporavati jer ga je dao otac koji vjerojatno nije biološki djetetov roditelj.

Priča je, čini se, ipak završila sretno, i to samo zahvaljujući upornosti i ljubavi jedne bake koja je danas sa svojom unučicom i uživa kao nikad u životu.


Tagovi: BAKA BEBA MRTVA POSVOJENJE RODIIšTE

NEDAVNO OBJAVLJENO