POLICAJCU OZLIJEDIO KOLJENO

Bacio bicikl na policajca i zbrisao u mrak. Otkrilo se zašto je panično pobjegao

Objavljeno, 02. srpnja 2019. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Valentin (27) iz okolice Koprivnice osuđen je na devet mjeseci bezvujetnog zatvora jer je na policajca bacio bicikl ozlijedivši mu koljeno te je opljačkao kuću u okolici Varaždina.

Prema presudi Općinskog suda, od njega je oko 2.10 sati u centru Varaždina policajac zatražio osobnu nakon čega je ustanovio da je za Valentinom raspisana tjeralica. Htio ga je privesti pa je pozvao patrolu o pomoć.

“Ne idem ti ja u zatvor, ja bum tebi pobegel”, rekao mu je Valentin te na njega bacio bicikl i dao se u bijeg.

Bicikl je policajca udario u desno koljeno, a udarac je bio toliko jak da mu je ispucao meniskus. Zbog ozljede je, kaže, trebao biti operiran i 12 dana odlazio je na terapije.

“Potrčao sam odmah za njim, pobjegao je prema neosvijetljenoj livadi u blizini Kauflanda, ali zbog bolova u nozi nisam ga uspio dostići. Brzo su stigle i druge policijske ophodnje, no nismo ga pronašli”, svjedočio je policajac tijekom suđenja.

Potraga za Valentinom trajala je godinama, a na koncu su mu ipak uspjeli ući u trag. Nakon toga, gotovo slučajno su ustanovili i kako je on glavni krivac za provalu u kuću u Klenovniku iz koje je otuđio televizor, glazbenu liniju, Play Station s igricama, razni alat, usisivač, produžni kabel, ispitivač struje i ključeve za kamion. Odali su ga otisci prstiju na vratima.

Prilikom ispitivanja u policiji Valentin je opovrgnuo da je na policajca bacio svoj bicikl.

“Policajac je držao bicikl za sjedalo, a ja samo sišao i jednostavno pobjegao”, rekao je Valentin, a o provali u kuću nije želio ništa govoriti.

Sudski medicinski vještaci, međutim, opovrgnuli su njegove navode i dali za pravo policajcu jer je težina i lokacija ozljeda pokazala da je doista bio udaren, i to snažno.

Trenutačno je Valentin u zatvoru zbog ranije presude za krađu, zbog čega je bila izdana tjeralica za njim. S obzirom da je dobio novu bezuvjetnu kaznu, čini se kako neće tako skoro na slobodu.


Tagovi: BICIKL BIJEG POLICAJAC

NEDAVNO OBJAVLJENO