SVAKOG PONEDJELJKA UJUTRO

Poznato je kad kreće tjedno masovno testiranje djece u školama

Objavljeno, 26. siječnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / Testiranje u krugu koprivničke bolnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Čini se kako bi od 7. veljače (ponedjeljak) moglo krenuti masovno testiranje djece na koronavirus prije polaska u školu, neslužben se može čuti iz više političkih izvora.

Školarci bi se testirali svaki ponedjeljak ujutro te bi negativan test omogućavao pohađanje nastave. Da bi se s testiranjem djece doista moglo krenuti za desetak dana, otkriva u srijedu navečer Dnevnik Nove TV. Po tome, samo djeca s pozitivnim brzim antigenskim testom trebala bi ostati kod kuće.

Sad je potrebno sve logistički pripremiti i škole opremiti milijunima testova. U Hrvatskoj je sada zaraženo ili u samoizolaciji gotovo 30.000 djece. Najviše osnovnoškolaca. Zaraženi su i učitelji, pa se nastava u mnogim školama održava online.

”Da se ti testovi podjele učenicima, njihovim roditeljima. Da se primjerice ponedjeljkom, prije nego odu školu, provjeri njihovo stanje. Oni svi koji bi bili negativni, ne bi automatski išli u samoizolaciju nego bi kao negativni ostali u razredu”, pojasnio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za Novu TV.

Prema novim pravilima, u samoizolaciju ne moraju cijepljena djeca te preboljela i cijepljena jednom dozom, bez obzira na to kad su se cijepili. U Hrvatskoj je trenutačno cijepljeno više od 60.000 djece.


Tagovi: ANTIGENSKI TEST DJECA šKOLA TESTIRANJE DJECE

NEDAVNO OBJAVLJENO