DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

‘Antifašisti su danas putokaz i poruka mladima kako se domovina i nacija vole’

Objavljeno, 22. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica
AUTOR
Redakcijski tekst

U povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe, u subotu u Koprivnici položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Spomen području Danica, Gradskom groblju, Židovskom i Pravoslavnom groblju, na groblju u Jagnjedovcu te kod spomenika Mihovilu Pavleku Miškini u Kampusu.

Središnje obilježavanje održano je kod Spomen područja Danica uz prigodni nastup Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika Koprivnica.

“Današnji dan dobar je trenutak da se prisjetimo avangarde 20. stoljeća na trusnom tlu Balkana, naprednih, osviještenih ideja kako treba izgledati jedno društvo i država te zahvalimo onima koji su digli svoj glas i založili svoje živote za slobodnu, ravnopravnu i antifašističku domovinu. To je bio put koji i danas mladim ljudima treba pokazati kako se domovina i nacija mogu voljeti i živjeti“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, a prenosi službeni gradski portal.

Vijence i svijeće polagale su delegacije Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije, Udruge antifašističkih boraca i antifašista te Židovske općine Koprivnica. U ime Grada Koprivnice u delegaciji su bile zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te vijećnici Kristinka Mikulić, Sonja Celiščak i Saša Cestar.

Obilježavanju su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić. Delegaciju UAB-a činili su potpredsjednica Anica Desnica, Hrvoje Petrić, Stjepan Henezi i Melkior Posavec, a u ime  Židovske općine Koprivnica prisutan je bio Davor Švarc.


Tagovi: DAN ANTIFAšIZMA DANICA KSENIJA OSTRIž VIJENCI

NEDAVNO OBJAVLJENO