NAGURAVAO SE SA ZAŠTITAROM

Ante ukrao majicu u Lidlu vrijednu 89,99 kn. Dobio 14 mjeseci zatvora

Objavljeno, 12. ožujka 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / LIDL / Fotografija je ilustrativna i nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Konobar Ante (49) mora u zatvor zbog krađe majice plave boje iz Lidla veličine XL i vrijedne točno 89,99 kuna.

Presudio je tako Općinski sud koji ga je proglasio krivim i odredio mu čak 14 mjeseci zatvora: šest mjeseci bezvujetno i osam mjeseci uvjetno. Poslan je u zatvor jer se naguravao sa zaštitarom pa su mu prišili kazneno djelo razbojničke krađe.

Prema presudi, krađa se dogodila u listopadu 2019. nešto poslije 12.30 sati u Lidlu u Zagrebu na Radničkom odvojku broj 1. Ante je u Lidlu na sebe obukao plavu majicu Livergy koje je prethodno skinuo etiketu, a potom je preko nje navukao svoju majicu.

No, zaštitar Nevio zamijetio je njegovu krađu putem videonadzora te ga pokušao zaustaviti na izlazu iz trgovine. U naguravanju koje je uslijedilo Nevio je zaradio natučenje desnog ramena.

Na suđenju je Ante priznao baš sve te izrazio kajanje zbog učinjenog. Zaštitar je svjedočio kako ga je uspio svladati tek kad mu je na parkiralištu dućana pomogao jedan muškarac, a ubrzo je stigla i policija.

Presuda je nepravomoćna i Ante se na nju može žaliti. Kao otegotnu okolnost sud mu je uzeo nasilničko ponašanje i raniju osuđivanost.


Tagovi: KRAđA LIDL MAJICA

NEDAVNO OBJAVLJENO