Ante uhićen jer je u 1 ujutro, baš pred policijom, mokrio uz cestu

Objavljeno, 10. listopada 2023. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Ante se oko 1 sat iza ponoći vraćao s proslave krštenja svojeg djeteta te mu se, da prostite, pripišalo.

Stao je na cesti, izjurio van, izvadio ‘alatku’ i ispustio uzdah olakšanja. Na njegovu nesreću, učinio je to baš pred policajcima koji su ga začuđeno gledali s druge strane ceste.

Epilog? Ante se posvađao s policajcima pa je uhićen i odveden na triježenje, a ovih je dana doznao i kaznu koja nije mala. Prema presudi, sve se dogodilo u srpnju oko 1 sat ujutro u Zagrebu na Ksaverskoj cesti.

“Ante je vrijeđao moralne osjećaje građana jer se zaustavio vozilom, izašao te se okrenuo prema tramvajskoj pruzi, otkopčao hlače i izvadio spolovilo nakon čega je urinirao po tlu, a sve na zgražanje drugih vozača koji su trubili i “blicali” svjetlima.

Sve opovrgnuo

Učinio je to i naočigled policijskih službenika koji su zaustavljeni na benzinskoj postaji Ine na adresi Ksaverska cesta 2/F, nasuprot mjesta zaustavljanja okrivljenika. Dakle, na javnom mjestu, vrijeđao je i omalovažavao moralne osjećaje građana.

Tijekom postupanja policijskih službenika iste je vrijeđao riječima: “šta te boli ku*ac šta ja radim, koji si ti ku*ac, nisam ja obavljao nuždu na javnom mjestu” pri čemu se oglušio na naredbe policijskih službenika da prestane s narušavanjem javnog reda i mira i vrijeđanjem.

Nastavio ih je vrijeđati riječima “tko vas je*e, duže sam ja u policiji nego vi” dakle, vrijeđao je i omalovažavao službene osobe tijekom njihovog obavljanja službe. Osim toga, upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,07 promila”, stoji u presudi.

Ante je sve opovrgnuo. Kaže da nije on vozio, već njegova žena te da se nije pomokrio naočigled svih, već iza stabla, što nitko nije mogao vidjeti. Morao je, kaže, jer nije radio niti jedan kafić, niti je bilo javnog wc-a. A s policajcima se posvađao jer su ga vrijeđali, tvrdi Ante.

Kazna 1600 eura

Policijac je pak svjedočio kako su bili na Ininoj pumpi kad se u neposrednoj blizini njihova vozila zaustavio Ante koji je u jednom trenutku otkopčao hlače, izvadio spolovilo i počeo urinirati. Prišao mu je i rekao da ne može to raditi na javnom mjestu, ali je Ante bio jako bezobrazan.

U automobilu su, navodi policajac, bili Antina supruga i dijete od 2 mjeseca, a po njegovoj procjeni ni ona baš nije bila “svoja”. Žena je rekla da su imali krštenje i bili su u ugostiteljskom objektu “Kod debelog Martina” oko kilometar dalje od tog mjesta.

Sutkinja je Antu proglasila krivim i kaznila s ukupno 1600 eura, od čega mu se odbija 40 eura zbog dana provedenog u policijskom pritvoru. Dobio je i dvomjesečnu zabranu vožnje. Presuda je nepravomoćna.


Tagovi: MOKRIO POLICIJA UHIćEN

NEDAVNO OBJAVLJENO