IZDAN EUROPSKI UHIDBENI NALOG

Ante pijan skrivio tešku prometnu nesreću i pobjegao u Francusku

Objavljeno, 01. lipnja 2020. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Ante Lovrić (47) skrivio je pijan kod Križevca prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene te je pobjegao iz Hrvatske.

Nesreća se dogodila još u kolovozu 2014. godine, a otad je Lovrić u bijegu. Kako su naveli u policiji, otišao je na nepoznatu adresu u Francusku.

U međuvremenu raspisana je za njim međunarodna potraga, a tužitelji su izdali i europski uhidbeni nalog. Bez uspjeha. Ante kao da je u zemlju propao.

Tereti ga se da je oko 17.30 sati u Novom Glogu u općini Sveti Ivan Žabno upravljao fordom escortom pod utjecajem alkohola od 1,57 promila. U jednom je trenutku počeo neoprezno pretjecati hyundai kojim je tog časa lijevo na sporednu cestu skretao vozač Željko s kojim je kao suvozačica bila prijateljica Marijana.

“Došlo je do udara prednjeg desnog dijela forda u stražnji lijevi dio hyundaija. Vozač Željko zadobio je tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma ključne kosti s pomakom i slobodnim ulomkom, dok je Marijana zadobila udarac u glavu s razderotinom predjela lijevog oka”, stoji u optužnici.

Optužnicu je protiv Lovrića ovih dana podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru. Traži da ga se kazni sa šest mjeseci bezuvjetnog zatvora.

No, Lovrić u kaznenom postupku još nije ispitan jer je cijelo vrijeme u bijegu i nedostupan je tijelima progona. Sudit će mu se u odsutnosti.

Ante Lovrić, inače, rođen je u Varaždinu, a živio je u Končanici kod Daruvara.


Tagovi: ANTE LOVRIć FRANCUSKA POBJEGAO PROMETNA NESREćA

NEDAVNO OBJAVLJENO