Ana radila nered u policijskoj postaji pa službenicama vikala: Ma, marš!

Objavljeno, 30. studenoga 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ana je proglašena krivom i osuđena jer je narušavala javni red i mir u prostorijama policijske postaje.

Prema presudi, ona je u listopadu oko 10 sati u policijskoj postaji u Pakracu “narušavala javni red i mir na način da čekajući red u hodniku ispred ulaznih vrata referade za osobne iskaznice nije dopustila da prije nje uđe policijska upravna referentica Ž. iako je imala vidno istaknutu službenu iskaznicu oko vrata”.

“Prije nje Ana je ušla u referadu i podnijela zahtjev za izdavanje osobne iskaznice, a prilikom izlaska okrenula se u smjeru Ž., koja ima prebivalište u Lipiku, i voditeljice Upravnog odjela M. s prebivalištem u Pakracu, vičući im: ‘Ma, marš!

Nakon toga je napustila prostorije policijske postaje Pakrac. Dakle, na javnom mjestu vikom je narušavala javni red i mir”, navela je u srijedu prekršajna sutkinja u svojoj presudi.

Ana je kažnjena novčanom kaznom od 50 njemačkih maraka, odnosno 188,50 kuna jer je “prilikom odmjeravanja novčane kazne sud olakotnim cijenio dosadašnju prekršajnu nekažnjavanost okrivljenice, dok posebno otegotnih okolnosti nije našao”.

Presuda je nepravomoćna i Ana, koja inače živi i radi u Austriji, može se žaliti u zakonom propisanom roku. Na sudsko ročište nije se odazvala.


Tagovi: NERED PAKRAC POLICIJSKA POSTAJA

NEDAVNO OBJAVLJENO