TRODNEVNI FEST JAZZA U KOPRIVNICI

Američka pjevačica božanskoga glasa otvorila jazz festival u središtu grada

Objavljeno, 05. srpnja 2019. Zabavno
# Foto: Robert Mihaljević (nastup Sharon Clark)
AUTOR
Redakcijski tekst

Američka pjevačica Sharon Clark i domaća skupina Chui sa Jazz orkestrom HRT-a nastupili su u četvrtak navečer na prvom danu Festa jazza, sve priznatijeg međunarodng jazz festivala na otvorenom u središtu Koprivnice.

Festival je otvorio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić poželjevši posjetiteljima i izvođačima dobru zabavu.

Sharon Clark, pjevačica božanskoga glasa o kojoj američki mediji pišu hvalospjeve zbog iznimnog glazbenog talenta, na pozornici u središtu grada nastupila je s nagrađivanim švedskim pijanistom Mattiasom Nilssonom.

Druge festivalske večeri, u petak u 20.30 sati, nastupa Borna Šercar’s Jazziana Croatica – etno jazz-sastav koji uspješno spaja hrvatsku tradicijsku glazbu s američkim jazz-izričajem. Iz daleke Indije pak na pozornicu u središtu Koprivnice u 22 sata dolazi The Bodhisatwa Trio koji će pokazati zašto su mnogi glazbenici, od Beatlesa nadalje, tražili inspiraciju u indijskoj glazbi.

Posljednju večer festivala, u subotu u 20.30 sati, otvorit će jedan je od najpoznatijih suvremenih slovenskih glazbenika, klavirist Marko Churnchetz, koji je surađivao s velikim imenima svjetske jazz-scene. U 22 sata pak ovogodišnji Fest jazza zatvara glazbeni sastav Ecliptic iz Ljubljane, koji čine ponajbolji slovenski glazbenici.


Tagovi: FEST JAZZA JAZZ

NEDAVNO OBJAVLJENO