ZATEKAO GA KOMUNALNI REDAR

Ambasador nezakonito obrađivao državno zemljište, kazna je simbolična

Objavljeno, 16. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Država je tužila poznatoga podravskog poljoprivrednika Dragutina Čižmaka jer je neovlašteno obrađivao oko 7,3 hektara državnog zemljišta na području Rasinje kod Koprivnice.

Inače, posljednjih godina na području Koprivničko-križevačke županije bilo je više slučajeva nezakonita upada na državno poljoprivredno zemljište. Posebno se to odnosi na korisnike kojima je istekao ugovor o zakupu, a koji su nakon toga nastavili obrađivati oranice.

Radnici Čižmakova poduzeća Ambasador, po kojem je poduzetnik iz Đelekovca dobio i nadimak, zatečeni su u svibnju pretprošle godine kako traktorima obrađuju državno zemljište na području Rasinje pripremajući ga za sjetvu kukuruza. Općinski komunalni redar Dražen Habek o tome je odmah obvijestio načelnika, a on državnu inspekciju.

Zemljište veličine oko 70.000 kvadrata dotad je legalno koristila Snježana Đurašević. Nakon što joj je istekao ugovor, na parcele je neovlašteno upao Ambasador.

Dragutin Čižmak inspektorima je priznao da je nezakonito obrađivao državno poljoprivredno zemljište. Država od njega tužbom traži da plati oko 5500 kuna zakupnine i da napusti parcele.

Inače, Čižmak je kao fizička osoba već godinama na poreznoj listi srama u Koprivničko-križevačkoj županiji. Danas državi za poreze i doprinose duguje oko 1,74 milijuna kuna, najviše za pdv.


Tagovi: AMBASADOR TUZBA ZEMLJISTE

NEDAVNO OBJAVLJENO