Alojz osuđen jer je na Facebooku napisao “majku vam policijsku”

Objavljeno, 12. ožujka 2024. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Alojz (31) proglašen je krivim i osuđen jer je oko pola sata iza ponoći vrijeđao bjelovarske policajce na Facebooku.

Prema presudi, on je lani u svibnju u 0.30 sati “putem društvene mreže Facebook, u grupi „Policija zaustavlja Bjelovar i okolica“, omalovažavao policijskog službenika Sašu i djelatnike policije u svezi obavljanja njihove službe”.

“On je na društvenoj mreži pod svojim registriranim profilom objavio: Ajmo, gdje ste, majku vam policijsku, idem pravac Narta-Rovišće, Ajdeee Mars i ekipa, gdje ste, da vas vidim kako skačete”, navodi se u presudi.

Policajac koji je pisao prijavu protiv Alojza otkrio je kako su informaciju o tome dobili putem policijskog sustava e-dojave. Dakle, netko je Alojza prijavio policiji.

“Potom je napravljen ispis tih poruka s profila na Facebooku, pa se onda i vidjelo da je vrijeđao Sašu i druge policajce. Nakon što sam izvršio uvid u to, zaključio sam da je počinio prekršaj te sam sačinio optužni prijedlog“, svjedočio je bjelovarski policajac.

Sud je Alojza bez saslušanja proglasio krivim i kaznio sa 60 eura jer je “omalovažavao policijske djelatnike u svezi obavljanja njihove službe”.


Tagovi: BJELOVAR FACEBOOK POLICIJA PRESUDA UVREDA

NEDAVNO OBJAVLJENO