ŽAL ZA DOMOVINOM

Adriana (40): Odlučila sam se vratiti iz Irske, ovo su razlozi koji su presudili

Objavljeno, 16. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Autobusni kolodvor u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

“Otišla sam u uvjerenju da će mi biti bolje, ali sam onda shvatila što mi je prioritet u životu. Kad odeš iz svoje zemlje i nađeš se sam u tuđoj, kad se odvojiš od obitelji i prijatelja, shvatiš da ti ne treba novac da budeš sretna”.

Tako priča Adrijana Ružička (40), Virovitičanka iz Zagreba, koja se nakon samo par mjeseci odlučila vratiti iz Irske, a njezinu je priču objavio Deutsche welle.

„Otišla sam zbog premale plaće i uvjerenja da ću bolje zarađivati u Irskoj i tako obitelji i sebi osigurati bolje uvjete života. Preko noći sam odlučila otići u Irsku i rekla sebi ‘idem nešto napraviti od svog života’. Plan je bio da mi se suprug pridruži kroz nekoliko mjeseci”, objašnjava Adrijana.

Kaže kako se vrlo brzo zaposlila i dobivala neto plaću od 1420 eura. No, kad je podmirila sve troškove skupog života u Irskoj, ostajalo joj je mjesečno 200 do 300 eura.

“Sve je jako skupo: najjeftinija kava dođe četiri eura, pivo pet eura, a hamburger 13 eura. Sve zdravstvene usluge moraju se platiti – vađenje krvi košta 25 eura, pregled liječnika 50 eura”, otkriva Adriana za Deutsche welle.

Zaključuje kako je vrlo brzo shvatila da su joj dom i obitelj izvor osobne sreće te da ne želi imati razdvojenu obitelj i propustiti sinovu diplomu, a danas-sutra i njegovu ženidbu te unuke.


Tagovi: ADRIANA IRSKA POVRATAK

NEDAVNO OBJAVLJENO