PRIJAVILA GA PROMETNA POLICIJA

Proglašen krivim i kažnjen zbog četiri brojke koje je napisao u komentaru na Facebooku

Objavljeno, 08. travnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Danijel (37) iz okolice Koprivnice osuđen je jer je u komentaru na Facebooku ispod teksta o prometnoj nesreći napisao četiri brojke – 1312. Riječ je poznatom akronimu ACAB (brojke zamjenjuju slova abecede), odnosno kratici za All cops are bastards ili Svi su policajci gadovi. Prema presudi Prekršajnog suda, mora platiti 70 eura ili 525 kuna kazne. Najviša predviđena kazna za to nedjelo je 100 eura.

Svoj maliciozni brojčani komentar Danijel je ostavio u rujnu 2018. godine ispod teksta o prometnoj nesreći između motocikla i automobila u kojoj je motociklist teže ozlijeđen. Optužni prijedlog protiv njega podnijela je lani u prosincu postaja prometne policije u Koprivnici, i to zbog remećenja javnog reda i mira.

Prekršajni sud promptno ga je proglasio krivim i osudio na novčanu kaznu upozorivši kako je za taj prekršaj mogao dobiti i do 30 dana zatvora. S obzirom na dokaze koje je podastrla policija, sutkinja je zaključila kako nije potrebno Danijelovo ispitivanje na sudu. No, on može u zakonskom roku uložiti prigovor na presudu.


Tagovi: ACAB POLICIJA PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO