Žedna Iva iza ponoći provalila u restoran i ukrala Jagermeister i Šibensku lozu

Objavljeno, 05. svibnja 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Poštarica Iva (35) te je noći bila toliko žedna da je odlučila provaliti u restoran iz kojeg je ukrala dvije litre žestice.

Prema optužnici, sve se dogodilo lani u kolovozu oko 1.35 sati ujutro u Žerjavićevoj ulici u Zagrebu.

“U nakani protupravnog prisvajanja, na ulaznim vratima restauranta “Pithos”potiskivanjem je otvorila i prikladnim alatom prerezala lanac pričvršćen za lokot s unutarnje strane vrata, nakon čega je s nepoznatom ženskom osobom ušla u restaurant.

Tamo je uzela i u zajedničku korist s nepoznatom ženom zadržala bocu alkoholnog pića Jegermaister i bocu alkoholnog pića Šibenska loza“, navodi se u optužnici koju je ovih dana protiv Ive podignulo državno odvjetništvo.

Jegermeister u dućanu vrijedi 20-ak eura, a Šibenska loza 13 eura, što znači da su žene ukrale žesticu vrijednu oko 33 eura, odnosno oko 250 kuna. Navodno su dobro profeštale ne vodeći računa o tome da ih snimaju nadzorne kamere.

Nepoznata žena

Poštarica je u istrazi najprije rekla da se ne sjeća da je bila u tom restoranu u to vrijeme, ali je nakon toga iskazala da se ipak sjeća da je ondje bila te da je bila s prijateljicom Albinom te se sjeća cijelog događaja.

“Ali, nisam ja ništa uzela sama, nego je sve uzela ta nepoznata ženska osoba za koju jedino znam da se zove Albina”, branila se Iva u istrazi.

Snimka videonadzora sa 17 fotografija i tri videozapisa pokazuje kako Iva ulazi u taj restoran, otvara hladnjak te iz njega vadi dvije boce alkohola, nakon čega ih posprema u torbu te se udaljava iz lokala.

Tužitelji za Ivu traže osam mjeseci bezuvjetnog zatvora te predlažu da joj se zatvor zamijeni radom za opće dobro. Žestica je male vrijednosti, ali nju se tereti za kazneno djelo teške krađe zbog provale u restoran.


Tagovi: JAGERMEISTER LOZA PROVALA RAKIJA RESTORAN UKRALA žESTICA

NEDAVNO OBJAVLJENO