Policajac zbog 10 eura mita dobio otkaz. Ovaj lik je još direktor Hrvatskih šuma

Objavljeno, 03. rujna 2022. Komentari
# Foto: HRVATSKE ŠUME / Krunoslav Jakupčić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma
AUTOR
Robert Mihaljević

Krunoslav Jakupčić (65) i dalje je predsjednik uprave Hrvatskih šuma premda je s Josipom Rimac bio uhićen u aferi vjetroelektrane prije dvije godine i premda je stekao uvjete za mirovinu.

To je velika sramota i golem skandal Plenkovićeve Vlade koji pokazuje kako je sustav duboko korumpiran, ma što premijer tvrdio. Jer Jakupčića Uskok tereti za ozbiljna kaznena djela, odnosno zloporabu položaja i trgovanje utjecajem, a protiv njega je početkom ove godine istraga čak i proširena.

Prije četiri godine prometni je policajac u Koprivnici uhićen nakon što je primio 10 eura mita od jednog kamiondžije. Odmah je suspendiran s posla te je završio mjesec dana u istražnom zatvoru. Jakupčićevo ime spominje se u aferi teškoj čak 1,9 milijardi kuna. On je i dalje direktor velike državne tvrtke.

IMOVINSKA KARTICA

Krunoslav Jakupčić član je HDZ-a s neto plaćom od 31.300 kuna u Hrvatskim šumama. Zanimljivo je kako posjeduje dva stana u Zagrebu, apartman na moru te 473.000 kuna ušteđevine u domaćoj valuti. Njegova obitelj nema niti jednog kredita.

U međuvremenu mediji su iskopali još jednu Jakupčićevu aferu. Ispostavilo se kako mu odvjetničke troškove u uskočkoj istrazi plaćaju – Hrvatske šume. Troškovi se mjere u desecima tisuća kuna. Ni to nije bilo dovoljno za smjenu i reakciju Nadzornog odbora Hrvatskih šuma na čijem je čelu donedavno bio sadašnji ministar gospodarstva Davor Filipović.

Nedavno se u megaaferi u INA-i proslavio još jedan uskočki osumnjičenik iz afere vjetroelektrane. Riječ je o ravnatelju Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomislavu Jurekoviću. Ustanovilo se, naime, da je upravo on dao suglasnost za trgovinu plinom nepoznatoj tek osnovanoj tvrtki bez novca, zaposlenih i iskustva u obavljanju te djelatnosti.

Izašao iz Remetinca

Jureković je to učinio samo deset dana nakon što se vratio iz Remetinca u kojem je bio završio u aferi Krš-Pađene zajedno s Josipom Rimac i drugima. Naravno da je, unatoč ozbiljnim optužbama za teška kaznena djela, mandat na čelu HERA-e odradio do kraja.

Kao što će mandat do kraja odraditi i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Tomislav Jakupčić. Ističe mu 20. studenoga ove godine. Slučaj Jurekovića i Jakupčića razotkriva pravi karakter HDZ-ove Vlade koju vodi premijer Andrej Plenković.

I potvrđuje ono o čemu odavno pjevaju i vrapci na grani: HDZ je doista lopovska stranka.


Tagovi: HRVATSKE šUME KRUNOSLAV JAKUPčIć TOMISLAV JUREKOVIć USKOK

NEDAVNO OBJAVLJENO