Kupio vozačku u Bosni za 1200 eura pa se branio: Nisam znao da je lažna!

Objavljeno, 23. siječnja 2023. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je optužnica protiv mladića (28) koji je za 1200 eura kupio krivotvorenu vozačku dozvolu u BiH.

Policija ga je otkrila lani u studenome oko 15.45 sati nakon što ga je zaustavila u mjestu Grabovac Vojnićki

“Kao vozač osobnog vozila registarskih oznaka SL, prilikom kontrole prometa i utvrđivanja identiteta, policijskim službenicima predao je na uvid navedenu vozačku dozvolu, iako je bio svjestan da ista nije vjerodostojna”, navodi se u optužnici.

No, najbolja od svega je obrana mladića iz Siska koju je dao tijekom ispitivanja u policiji. Kaže kako je točno da je nabavio vozačku u Bosni, ali tvrdi da nije znao da je lažna, odnosno krivotvorena.

“U Osijeku sam išao izvaditi vozačku dozvolu, te sam preko prijatelja kojem sam rekao da bih htio dozvolu za upravljanje vozilima A, B i C kategorije, iako nemam položen vozački, ali sve želim riješiti regularnim putem, došao do čovjeka s kojim sam se našao u kafiću u blizini graničnog prijelaza.

Nakon što sam se fotografirao, za desetak dana sam potpisao neke papire. Toga čovjeka s kojim sam se našao upitao sam jel trebam dolaziti na vožnju i trebam li prijaviti privremeno boravište, na što mi je odgovorio da ne treba i da će to riješiti kroz protokol odnosno da će me on prijaviti.

Nakon oko 25 dana bila je gotova vozačka dozvola, a za njezinu izradu platio sam 1200 eura. Takvom vozačkom dozvolom na kojoj su se nalazili moji osobni podaci i fotografija služio sam se šest mjeseci.

Ali, nisam mislio da je vozačka krivotvorena! Prijatelj mi je samo rekao kako će srediti da ne moram ići polagati vozački ispit”, branio se mladić.


Tagovi: KRIVOTVORENA KUPIO VOZAčKU

NEDAVNO OBJAVLJENO