KAD ZAGORSKI MUŽ POLUDI

Nožem teško ranio ženina ljubavnika: ‘Sam si je kriv za to i još traži odštetu’

Objavljeno, 15. travnja 2019. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Ljubomorni Vilko iz Zagorja džepnim je nožem teško ranio Kristijana kojeg je optužio da je ljubavnik njegove supruge Sandre. Osuđen je uvjetno na osam mjeseci zatvora, a Kristijanu mora platiti i više od 20.000 kuna odštete, presudio je Općinski sud u Zlataru.

Prema presudi, Vilko je u ožujku 2016. godine oko 17 sati došao do Kristijanove obiteljske kuće „gdje ga je prilikom naguravanja i verbalnog sukoba džepnim nožićem piknuo zadavši mu ubodnu ranu u predjelu stražnje lijeve strane prsišta s izljevom krvi u prsištu“. Ustanovljeno je kako ga je teško ranio sklopivim džepnim nožićem dužine oštrice sedam centimetara.

No, Vilko je na sudu upozorio kako je Kristijan za to sam kriv pa nema pravo na naknadu štete.

„On je zavodio moju suprugu Sandru, slao joj poruke i zvao je telefonom. Tog dana sa ženom sam došao do njegove kuće radi razgovora i tad je došlo do verbalnog sukoba, naguravanja i ozljeđivanja, za što sam osuđen, ali to ne znači da mu još moram platiti i odštetu“, prigovarao je Vilko na ročištu za naknadu štete.

O krvavoj drami svjedočila je i njegova supruga koja je navela kako se s Kristijanom upoznala u autobusu kojim je svakodnevno odlazila na posao.

„Zajedno smo putovali na posao mjesecima, pa mi je počeo slati poruke na mobitel i nazivati me tražeći da se sa njim sastanem. Odbila sam i zatražila da me prestane zvati i pisati poruke. No, on nije prestajao pa sam sve ispričala mužu“, tvrdi Sandra.

Vilko je, međutim, naglasio kako je posumnjao da se nešto događa jer ga je supruga stalno tražila novac za bonove za mobitel, što mu je bilo čudno, te je pregledao njezin mobitel i vidio da nije bilo poziva, ni poruka. Nakon toga se posvađao s njom pa mu je, kaže, priznala da je imala ljubavnu vezu s Kristijanom i da želi prekinuti, ali on je stalno naziva i šalje joj poruke te je nagovara da nastave.

„Meni je tada pao mrak na oči te sam sa suprugom otišao do Kristijanove kuće i pitao ga što on ima s mojojm ženom, na što mi je odgovorio da je prvi put vidi u životu. Posvađali smo se, a kako sam u ruci držao džepni nožić upiknuo sam ga misleći da me želi udariti“, svjedočio je osuđeni suprug.

Kristijan je na sudu ustrajao na tome da Sandru nije vidio nikad u životu i da s njome nije imao ništa te ga je Vilko iz čista mira napao i teško ozlijedio ispred kuće.

„U bolnici sam bio oko tjedan dana i sve me je jako boljelo, a boli me ponekad i danas dok se mijenja vrijeme i slično. Osjećam da mi je lijeva ruka slabija nakon ozljeđivanja. Taj događaj imao je velik odjek u našem selu i svi su za to znali. Nakon svega, počela je u mene sumnjati i izvanbračna supruga pa smo prekinuli vezu“, požalio se Kristijan.


Tagovi: LJUBAVNIK MUZ NOZ PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO