IZLAZE IZ PLINSKOG BIZNISA

Koprivnica prodaje udjele u plinskim tvrtkama, čini se da je kupac poznat

Objavljeno, 18. studenoga 2019. Financijer
# Foto: Grad Koprivnica / Donacija RWE-a nakon kupnje udjela u veljači 2017. godine
AUTOR
Robert Mihaljević

Koprivnica prodaje 25 posto udjela u tvrtkama Koprivnica plin i Koprivnica opskrba, a početna cijena na javnom natječaju iznosi 16,8 milijuna kuna. Natječaj je objavljen u ponedjeljak u dnevnim novinama.

Većinske udjele u tim plinskim tvrtkama formalni vlasnik Komunalac prodao je njemačkom divu RWE-u još u veljači 2017. godine. Dva 75-postotna udjela kupac je tada platio 51 milijun kuna.

Pretpostavlja se kako će se na danas raspisani natječaj javiti samo RWE, koji ionako potpuno kontrolira obje tvrtke. No, bit će zanimljivo vidjeti koliku će cijenu ponuditi.

Početna cijena udjela u Koprivnica plinu, tvrtki za distribuciju koja je vlasnik plinovoda, iznosi 14 milijuna kuna, a 25 posto udjela u Koprivnica opskrbi procijenjeno je na 2,8 milijuna kuna.

Prema ugovoru o prodaji 75-postotnog udjela, RWE se obvezao u idućih pet godina zadržati sva prava radnika i ostaviti pravne osobnosti i sjedišta poduzeća u Koprivnici. Nije poznato hoće li biti novog ugovora u slučaju da RWE kupi i 25 posto.

U natječaju piše kako je odluka o prodaji 25-postotnih udjela u plinskim tvrtkama donesena u četvrtak, 14. studenoga, vjerojatno na sjednicama Skupštine i Nadzornog odbora Komunalca.

Rok za dostavu obvezujućih ponuda je ponedjeljak, 2. prosinca, a rok za dovršetak transakcije je 31. prosinca.


Tagovi: KC PLIN PLIN PRODAJA RWE

NEDAVNO OBJAVLJENO