VINDIJA JE VEĆINSKA VLASNICA

Bogati hrvatski poduzetnik želi kupiti varaždinsku Koku! Već poslao ponudu

Objavljeno, 07. prosinca 2021. Financijer
# Foto: VINDIJA / Pogon varaždinske tvrtke Koka
AUTOR
Robert Mihaljević

Bogati hrvatski poduzetnik želi kupiti varaždinsku Koku! Tvrtka je u utorak obavijestila javnost da su dobili ponudu za preuzimanje dionica.

Riječ je o Enveru Moraliću (86), koji preko svoje tvrtke Kutjevo želi kupiti varaždinsku Koku koja je u vlasništvu Vindije koja posjeduje čak 95,43 posto dionica Koke. Drugi je dioničar Erste banka s 0,42 posto, a treći Pero Vlainić sa 0,31 posto.

Kutjevo je putem svojeg opunomoćenog odvjetničkog društva izvijestilo upravu Koke o interesu za preuzimanje dionica tvrtke. Predložili su i sastanak na kojem bi iznijeli svoje namjere. Čeka se odgovor Vindije kao većinskog vlasnika.

Nakon smrti vlasnika Vindije Dragutina Drka, u medijima se svako malo spekulira s mogućom prodajom poslovnog carstva kojim ovog časa upravlja njegova obitelj – kćeri i zetovi. U tom svjetlu treba gledati i pismo namjere koje je Moralić uputio u Varaždin.

Enver Moralić / Foto: Youtube screenshot

Moralić je bogati biznismen s razgranatim poslovnim carstvom koje obuhvaća poljoprivredne, ali i kemijske kompanije. U Hrvatskoj je vlasnik Kutjeva i Božjakovine, a u inozemstvu, kako se piše, kemijskih tvornica. Htio je svojedobno kupiti i vrbovečki Pik, ali Tuđman mu to nije dao jer je “musliman”.

Koka je, inače, prihvatila financijski izvještaj za prošlu godinu prema kojem je ostvarila 1,28 milijardi kuna poslovnih prihoda i 11,1 milijun kuna neto dobiti. Usvojen je izvještaj o primanjima uprave i članova nadzornog odbora.

Prema tom izvještaju, tročlana uprave Koke lani je bila u sastavu predsjednik Dragutin Drk te članovi Nenad Klepač i Stjepan Sabljak. Inače, Drk je preminuo 8. veljače u 84. godini života, ali i dalje se vodi kao najveći dioničar Vindije. On i Klepač nisu primali plaću u Koki, već u Vindiji.


Tagovi: DRAGUTIN DRK ENVER MORALIć KOKA KUTJEVO PREUZIMANJE VINDIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO